Često postavljana pitanja

Početna Često postavljana pitanja
Termin možete otkazati klikom na link koji ste dobili u potvrdnom emailu. Nakon što vam se otvori stranica, crveni gumb je za brisanje termina.
Termin možete promijeniti klikom na link koji ste dobili u potvrdnom emailu. Nakon što vam se otvori stranica, odaberite drugi termin.
Molimo dozvolite do 30min da vam stigne potvrdni email. Provjerite i spam mapu, ukoliko tamo bude email - označite ga kao "nije spam". Ukoliko vam i nakon 30 min ne dođe email. Možete nas kontaktirati emailom preko "Kontakt za partnere" forme kako bi stupili u kontakt sa vama i riješili problem.
Ukoliko živite u ulici Dobriše Cesarića, u tražilici možete pretražiti na dva načina. "Dobriše Cesarića" ili "Cesarićeva". Probajte oba načina ukoliko ne pronalazite svoju ulicu na popisu.
Nije bitno kojim redosljedom obavljate testiranje/pregled. Slobodno možete obaviti testiranje u školi prije pregleda u ambulantama i obrnuto.
Da, potrebno je vaditi krv i urin, kao i donijeti popunjenu zubnu putovnicu od zubara.
Ukoliko živite u okolnim naseljima npr. Lučko, Sesvetski Kraljevec i ostalih manjim naseljima, molimo da ne upisujete ime ulice nego ime naselja u kojem stanujete.
Ne. Samo dio škola sa područja Grada Zagreba koristi Terminka ali se ta brojka iz dana u dan povećava. Uz škole u Zagrebu, Terminka koristi i škola Ljudevita Gaja u Zaprešiću, Nikole Hribara u Velikoj Gorici te Marije i Line u Umagu.
Preglede obavljate prema trenutnoj adresi (u školi i kod školskog liječnika). Nakon pregleda ćete dobiti potvrdu o obavljenom pregledu koju ćete zajedno sa molbom nositi u novu školu koju želite upisati.
Morate obaviti i testiranje u školi kao i sistematski pregled kod liječnika školske medicine. Morate se dva puta naručiti.
Krv i urin vadite u laboratoriju u koji vas pedijatar inače šalje. Uputnicu će djelatnici školske medicine poslati u sustav i nije potrebno tražiti pedijatra drugu uputnicu.
Da, morate obaviti pregled u školskoj ambulanti i školi. Liječnik školske medicine i stručni suradnici škole su dio povjerenstva koje odlučuje i omogućuje izdavanja riješenja za odgodu od upisa u prvi razred i zbog toga je potrebno obaviti pregled na obje lokacije.
Cijenu izdavanja sanitarnih iskaznica možete pronaći u dokumentu navedenom ovdje: "Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru od 15. ožujka 2019."
Ukoliko vam nisu rekli kada možete podići gotovu sanitarnu iskaznicu, predlažemo da kontaktirate ispostavu u kojoj ste obavili pregled. Popis ispostava pronađite ovdje.